Anna Åström

Barn från 90-talet / Permalink / 0
Anna Niss Sofia Elina Åström föddes den 5 November 1990 i Gråbo. Hon debuterade som 12 åring i julkalender Diselråttor och sjömansmöss där hon spelade huvudrollen Ofelia. Efter det har Anna tagit skådespelaryrket på allvar och vi ser henne lite överallt. Hon har bland annat haft huvudrollen i filmen Vi där hon spelade mot Gustaf Skarsgård.

Anna är även sångerska och har bland annat medverkat i musikalen Leva livet.
Efter att Anna tagit studenten pluggade hon teater ett halvår på Kulturama. Efter det har hon fått medverkat i många teatrar, bland annat på Stockholms stadsteater.

Filmografi
2002 - Diselråttor och Sjömansmöss - Ofelia
2008 - Döttrar
2010 - Kommisarie Winter "Nästan död man - Beatrice
2010 - Till det som är vackert - Cicci
2011 - Arne Dahl "Ont blod" - Tanja Nyberg
2011 - Drottningsoffret "avsnitt ett" - Ung tjej
2011 - Irene Huss "Tystnadens cirkel" - Mercedes
2011 - Prime Time
2012 - Shoo bre
2012 - Kontoret - Anna
2012 - Ego -
2012 - Äkta männsikor - Kyra
2013 - Studentfesten
2012 - Vi
2014 - Kerstin Ström
2014 - Viva Hate

 

Källor: Wikipedia, Aftonbladet
 

Freddy Åsblom

Barn från 90-talet / Permalink / 1
 
Freddy Åsblom föddes 5 mars 1990 i Nacka, Stockholm och blev känd genom sin roll som Ville i Livet enligt rosa. Efter det så har vi sett honom i mindre roller lite här och där och han är fortfarande aktiv inom skådespeleriet.

På gymnasiet studerade Freddy på Södra latins teaterlinje. Efter det fortsatta att han studera vid Stockholms dramatiska högskola. Hans plan är att fortsätta med skådespeleri även i framtiden.
Andra intressen som Freddy har är musik och han spelar både gitarr, piano och trummor.

Filmografi
2005 – Livet enligt Rosa (TV-serie)
2007 – Rosa - the Movie
2007 – Höök
2008 – Höök
2009 – De halvt dolda
2010 – Betongbarnet
2011 – Arne Dahl: Upp till toppen av berget
2011 – Baggy
2012 – Portkod 1321
2013 - Orion
 

Källor: Wikipedia, Svt.

 

Charlie Gustavsson

Barn från 90-talet / Permalink / 1
 
Charlie Gustavsson föddes 1992 i Stockholm. Han syndes för första gången i Rederiet men det var inte förrens han fick en huvudroll i Hjälp Rånare som folk la märke till honom. Man har efter det kunnat sett honom i mindre roller i både filmer och tvserier. De senaste åren har man sett honom allt oftare, så kanske får vi se honom i några större roller i framtiden.
 
Charlie är väldigt intresserad av politik och röstar själv på det rosa partiet Feministerna (Fi). Han är också ett fan av fotboll och Håkan Hellström.
Vill ni veta mer om honom så kan ni hitta honom båda på Twitter och Instagram
Twitter: CharlieGson
Instagram: Charliegustafsson
 
Filmografi
2001 - Rederiet, som Ragnar Dahlén
2001 - Mirakelpojken, som Ronny/Mirakelpojken
2002 - Hjälp! Rånare!, som Sebbe
2004 - Falla Vackert, som Isak
2005 - Livet enligt Rosa, som Robby T
2009 - Så olika, biroll utan namn
2009 - I taket lyser stjärnorna, som Oscar
2010 - Tusen gånger starkare, som Viktor
2010 - Den fördömde, som Roger
2010 - En gång hjälte, som Ludvig
2012 - Dubbeliv, som Niko
2013 - IRL, som Filip
2013 - Julie
2013 - Tyskungen, som Per Ringholm
2014 - Tjockare än vatten, som pensionatsgäst
2014 - Vikingshill, som Markus
 


Källor: Wikipedia, Charlies twitter och instagram
 
Till top