Martin Lindqvist/Iliou

Barn från 70-talet / Permalink / 2
Martin Iliou (Tidigare Lindqvist) föddes 1978. För oss så är han känd som Klimpen som var namnet på hans rollfigur i BERT-serien. Efter den rollen så gjorde han endast en biroll i filmen Vinterviken.

Martin studerade vid Sollentuna fria gymnasium och har arbetat på NewsMachine.

Mer information hittade jag inte om Martin, kommentera gärna om du har mer information jag kan fylla på med!

Filmografi

1994 Bert
1995 Bert - den siste oskulden
1996 Vinterviken

 

Rebecca Scheja

Barn från 80-talet / Permalink / 2
Rebecka Scheja föddes 1989. Första gången vi såg henne var som ett litet reklambarn i Adam och Eva, och efter det har hon fått allt större roller. Det riktiga genombrottet kom i En häxa i familjen som tioåring där hon spelade huvudrollen Makka. Hon har efter det medverkat i några till filmer  i en del teateruppsättningar.
 
Som tio-åring hade Rebecca en dröm om att bli större än Julia Roberts. Dock verkade det som att hon ändrade sig och satsade på en karriär innom musik istället. 2007 träffade hon Fiona FitzPatrick på en fest och efter det började dom arbeta tillsammans i DJ-duon Rebecca & Fiona. De har öppnat en egen klubb på Spy Bar i stockholm och de turnerar runt mycket, även internationellt.
2010 fick dom en egen webbserie i 12 delar på SVT.
 
Rebecca var ett tag tillsammans med Adrian Lux (DJ & Musikproducent) men det ryktas om att hon vänstrade grovt mot honom.

Reecca är dotter till skådespelaren Marianne Scheja (bl.a Skilda Världar) och pianisten Staffan Scheja. Hon är även bror till Nause-medlemmen Leonard Scheja.
 
Filmografi
  • 2009 – Bröllopsfotografen (Elsa)
  • 2005 – Sandor slash Ida (Vanja)
  • 2000 – Den bästa sommaren (Annika)
  • 1999 – En häxa i familjen (Makka)
  • 1998 – Längtans blåa blomma (Lina Marelius)
  • 1997 – Adam & Eva (reklambarn)

     
     
Till top