Fredrik Glimskär

Barn från 80-talet / Permalink / 2
 
Fredrik Glimskär är föddes 1985 och är känd för rollen som Harry i Lilla Jönssonligan. Skådespeleriet var ingenting han fortsatte med utan han började istället att studera på Berghs school of community och sedan på Lunds universitet. Idag jobbar har som digital creativ på Oystr. 
 
Som liten gick han på Smedslättskolan vilket är samma skola som kungabarnen gick på några år före honom.

Jag hittade även en lite udda film där Fredrik och hans två vänner söker praktikplats. Filmen hittar ni HÄR!

Filmografi
1996 - Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen
1997 - Lilla Jönssonligan på styva linan
 
 

Gabriel Odenhammar

Barn från 80-talet / Permalink / 2
 
Gabriel Odenhammar föddes 1983 i Stockholm. Han startade sin karriär som Håkan bråkan i Sune-filmerna. Efter det så har han haft några till roller, bland annat som Max i Svensson Svensson.
 
Gabriel har gått på teater sen han var liten och det var genom den som han fick rollen till Håkan. Han har även spelat fotboll i IFK Aspuddens A-lag och haft några roller på teatrar.
 
Gabriel gick på Brännkyrka Gymnasium i Stockholm. När det gäller arbete har han testat på mångla olika yrken. Han var ett tag försäljare på teknikmagasinet för att sedan utbilda sig till brandman för att idag vara flygledare på Entry Point North.

Idag är han bosatt i Norrköping och spelar i Norrköpings klubben Skarphagens IK
 
Filmografi
2012 – Svensson, Svensson - i nöd och lust - Max Svensson
2009 – Lättvikts julkalender (visades enbart på YouTube)
2008 – Locash
2007–2008 – Svensson, Svensson – Max Svensson
1997 – Svensson, Svensson - filmen - Max Svensson
1994–1996 – Svensson, Svensson
1993 – Sunes sommar – Håkan
1991 – Sunes jul – Håkan

Röster
1995 – Toy Story - röst som Andy Davis
2004 – Winx Club - röst som Brandon
2004 – Yu-Gi-Oh! - röst som Bakura
2002–2007 – Kim Possible - röst som Ron Stoppable
2007 – TMNT - röst som Donatello
2007 – Harry Potter och Fenixorden - röst som Dudley Dursley
2007–2012 - Total Drama Island - röst som Cody & D.J.
2009 – Whisper of the heart - röst som Seiji Amasawa
2010 – Megamind - röst som Hal / Titan
 

Stefan Grybe

Barn från 60-talet / Permalink / 0
Stefan Grybe föddes 1962 i Danderyd. Han var med i flera barnfilmer under 70-talet och början på 80-talet. Sen så slutade han med skådespeleriet och idag så har han en egen praktiv i Åkersberga där man kan få behandlingar i akupunktur, kiropraktik och massage. Han är även lärare vid Axelssons gymnastiska institut i Stockholm.
 
Stefan är son till skådespelaren och komikern Stig Grybe som än idag håller på med skådespeleri.
Stefans syster Isabella Grybe var också med i en barnfilm (trollsommar). Efter det så blev hon programledare för bland annat Nyhetsmorgon och Lilla Aktuellt.
 
Filmografi
  • 1982 - Skulden (TV-serie)
  • 1980-1981 - Jul igen hos Julofsson (TV)
  • 1974 - Rännstensungar
  • 1972 - Barnen i Höjden (julkalender)
  • 1972 – Nya hyss av Emil i Lönneberga
  • 1971 - Niklas och Figuren
 
Till top