Maria Johansson

Barn från 60-talet / Permalink / 1
Maria Johansson föddes 1956 i Stockholm. Hon är en svensk skådespelerska, regissör och doktorand. Hon är mest känd som Tjorven i Saltkråkan.
 
Maria har studerat vid tre teaterhögskolor och hon är Stockholms dramtiska högskolas första doktorand.
 
Under 2006 testade hon på att vara sommarvärd i Sveriges Radio.
Maria har både agerat och regisserat i många teatrar.
 År 2013 utnämndes hon till professor i konstnärlig forskning – inriktning skådespeleri vid Stockholms dramatiska högskola.

Filmografi
1964 - Vi på Saltkråkan (TV-serie)
1964 - Tjorven, Båtsman och Moses
1965 - Tjorven och Skrållan
1966 - Tjorven och Mysak
1967 - Skrållan, Ruskprick och Knorrhane
1981 - Operation Leo
1981 - Tuppen
1982 - Den enfaldige mördaren
1987 - Daghemmet Lyckan (TV-serie)
1988 - Liv i luckan med julkalendern (TV-serie)
1988 – Behöriga äga ej tillträde
1988 – Guld! (TV-serie)
1993 - Snoken Mannen utan minne (Mona Hansen) (TV-Serie)
1996 - Juloratoriet (film)
1998 – Glöm inte mamma! (TV-serie)
1998 - Skärgårdsdoktorn (TV)

 
 

Michael Lindgren

Barn från 70-talet / Permalink / 0
 
Michael Lindgren föddes 1978 i Stockholm. Han är regissör, skådespelare, manusförfattare och producent.

Michael gjorde sig känd som Mårten i tvserien Ebba och Didrik. Efter det har han haft några till mindra roller, tex i Grotesco, filmen Darling och tvserien Våra vänners liv där han spelade Folkes pappa.

Michael har regisserat en del filmer och tvserier, bla Kontoret med Henrik Dorsin som han även gick tillsammans med på i skolan på Lidingö.

Idag är Michael bosatt på Östermalm tillsammans med sin flickvän Sara E Johansson som var scenograf för tvserien Grotesco.

Michael är även känd för sitt alter ego DJ Trexx som har varit pausnummer i bla Melodifestivalen.
 

Malik Bendjelloul

Barn från 70-talet / Permalink / 0
Malik Bendjelloul föddes 1977 i Ystad. Han spelade rollen som Philip i serien Ebba och Didrik.
Malik forsatte inte att göra några fler roller efter det.

Efter gymnasiet gick Malik en medieskola med filminriktning. Detta ledde till att han blev journalist för SVTs program Kobra och efter det regissör till bland annat dokumentärer.
Malik vann två priser på Sundance filmfestival 2012, sen kom hans stora genombrott 2013 då han vann en Oscar för sin dokumentär Searching for Sugarman.
Malik är också bror till kulturjournalisten och programledaren Johar Bendjelloul. Malik är även släkt med skådespelare som  Henrik, Jurgen, Peter och Johan Schildt,

 
Till top