Ellen Fjaestad

Barn från 80-talet / Permalink / 0
 
Ellen Fjaestad föddes 1986 i Stockholm. När hon slog igenom i Eva och Adam hette hon Strömberg. Hon har varit prisutdelare och konferencier för Nickelodeon Kids Choice Awards, filmfestivalen Junior och Bästa barn-boks galan. Hon har arbetat som redaktör på nöjestidningen Superstar och varit reporter på tidningen Okej. Idag är hon press- och PR-ansvarig på Walt Disney och Sony Pictures.
 
Ellen är ateist och var med i en dokumentär där hon uttalade sig om det och vad det innebar.
Ellen har också gjort rösten till många teckande filmer.
 
Idag driver hon "Ellens bröllopsblogg" (besök bloggen HÄR) där hon skriver lite om sitt liv och sin planering inför sitt bröllop.

Filmografi
2004 - Hip Hip Hora! (Amanda)
2001 - Eva & Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko (Eva)
1998 - Eva & Adam (Eva)

Röst till film
2012 - Alla filmer om Barbie (röst för Barbie)
2011, 2012 Winginit (röst för Jane)
2010 - Toy Story 3 (röst för Barbie)
2008 - High School Musical 3 - Sista året (röst för Kelsi)
2008 - Berättare i Den Lilla Sjöjungfrun
2008 - Berättare i Nalle Puh
2007 - High School Musical 2 (Röst för Kelsie)
2006, 2007, 2008 - Kim Possible (TV-serie) (röst för Kim Possible)
2006 - High School Musical (röst för Kelsie)
2006 - Hannah Montana (röst för Olivia)
2006 - På andra sidan häcken
2006, 2007, 2008 - Brandy och Herr Morris (TV-serie) (röst för Brandy)
 2002 - Peter Pan – tillbaka till landet Ingenstans (röst till Jane)
2000 TV-serien Pippi Långstrump på SVT (röst för Anna)

 

Jan Ohlsson

Barn från 60-talet / Permalink / 2
 
Jan Ohlsson föddes 1962 i Uppsala. Han är mest känd från Emil i Lönneberga där han hade huvudrollen. Det var från Jan som Astrid fick sin inspiration till att skriva boken Bröderna Lejonhjärta. Hon såg Jan sitta i knät på sin äldre bror Dick under en presskonferans.
 
Som barn tyckte Jan om att spela hockey, rida och George Best (fotbollsspelare). På grund av sin klena kroppsbyggnad var han tvungen att sluta med hockeyn. Han fortsatte istället att studera på Blackebergs gymnasium för att sedan läsa vidare på Journalisthögskolan.
 
Idag är han flerbarnsfar och arbetar på SAS Ent. Group. Man kan se honom i en flera intervjuer som gäller jobbet, privat ställer han inte upp på intervjuer alls. Jan arbetade ett tag på Ica också.
 
Filmografi
1971 – Emil i Lönneberga
1972 – Nya hyss av Emil i Lönneberga
1973 – Emil och griseknoen
1977 – Victor Frankenstein
1978 – Dante - akta're för Hajen!
1984 – Seriemagasinet
 
Den här informationen är jag väldigt osäker på. Om någon vet om informationen är felaktig får ni gärna kommentera det. Dock så verkar det enligt mina sökningar stämma.
Till top