Inger Nilsson

Barn från 50-talet / Permalink / 0
Inger Nilsson föddes 1959 i Kisa, Ötergötland. Hon är känd från sin roll som Pippi Långstrump som hon spelade när hon var 9-10 år.

Inger utbildade sig till sekreterare men valde att satsa på skådespelaryrket. Hon fick jobb som rekvisitör på Östergötateatern och medverkade efter det i flera teateruppsättningar på olika teatrar i landet. Hon har också haft några småroller i olika filmer, blandannat som rättsläkare i filmatiseringen av Marie Ljungsteds böcker. Inger säger att det är svårt att få andra roller då hon fortfarande förknippas med Pippi.

2004 arbetade hon som läkarsekreterare i Stockholm ett tag men gick sedan tillbaka till skådespelaryrket.

Filmografi
1969 – Pippi Långstrump (TV-serie) – Pippi
1970 – Pippi Långstrump på de sju haven – Pippi
1970 – På rymmen med Pippi Långstrump – Pippi
1973 – Här kommer Pippi Långstrump – Pippi
1989 – Kajsa Kavat - Juliana
1994 – Panik på kliniken - Jessica Werstén
2000 – Gripsholm - Frau Andersson
2006 – AK3 (TV-serie) - Barbro
2006-2010 – Kommissarien och havet – Ewa
2008 – Sommartid (TV-serie) – Ewa
2009 – Kändisdjungeln (TV-serie) – deltagare (fjärdeplats)
 Källor:  Wikipedia,
 


Inredningstips

Övriga / Permalink / 0
Jag  är en person som är van att flytta ofta. Jag kan säga att jag gör det minst en gång per år så därför har jag dragit på mig en hel del erfarenhet ifrån det. Någonting jag verkligen har lärt mig är att endast köpa de dyrare möblerna i vanliga basic färger för att sedan kombinera med roligare detaljer. För köper du en snygg soffa i något häftigt mönster är det inte alls säkert att den passar i din nya lägenhet. Därför är det solklart för mig nu när jag ska köpa en ny soffa att den ska vara svart. Det kanske låter tråkigt men då kan jag sedan köpa kuddar och filtar som matchar tapetarna i min nya lägenhet. Skulle jag sedan flytta igen är det bara att köpa nya kuddar som pasar. Enkelt och betydligt mycket billigare!
 
Furniturebox.se har jag hittat en perfekt basic soffa som jag vill ha. Visar även nedan vad mycket roligare den blev med lite detaljer. Klicka HÄR för att komma till soffan!
 
 
Till top