Lena Wisborg

Barn från 60-talet / Permalink / 3
 
Lena Wisborg föddes 1965 i Huddinge. Hon spelade lillasystern Ida i Emil i Lönneberga. Förutom rollen som Ida så hade Lena även en liten roll i barnserien Katitzi.

Enligt er läsare ska Lena ha ställt upp på en del modelljobb och sedan flyttat till Göteborg.
Därefter bar bk  även drivit en butik i Gränna där hon sålde kläder och numera är hon bosatt i Stockholm, gift med en golftränare och jobbar ibland i golfshoppen.

Filmografi
1971 – Emil i Lönneberga
1972 – Nya hyss av Emil i Lönneberga
1973 – Emil och griseknoen
1979 – Katitzi (TV-serie)
 

Maria Johansson

Barn från 60-talet / Permalink / 1
Maria Johansson föddes 1956 i Stockholm. Hon är en svensk skådespelerska, regissör och doktorand. Hon är mest känd som Tjorven i Saltkråkan.
 
Maria har studerat vid tre teaterhögskolor och hon är Stockholms dramtiska högskolas första doktorand.
 
Under 2006 testade hon på att vara sommarvärd i Sveriges Radio.
Maria har både agerat och regisserat i många teatrar.
 År 2013 utnämndes hon till professor i konstnärlig forskning – inriktning skådespeleri vid Stockholms dramatiska högskola.

Filmografi
1964 - Vi på Saltkråkan (TV-serie)
1964 - Tjorven, Båtsman och Moses
1965 - Tjorven och Skrållan
1966 - Tjorven och Mysak
1967 - Skrållan, Ruskprick och Knorrhane
1981 - Operation Leo
1981 - Tuppen
1982 - Den enfaldige mördaren
1987 - Daghemmet Lyckan (TV-serie)
1988 - Liv i luckan med julkalendern (TV-serie)
1988 – Behöriga äga ej tillträde
1988 – Guld! (TV-serie)
1993 - Snoken Mannen utan minne (Mona Hansen) (TV-Serie)
1996 - Juloratoriet (film)
1998 – Glöm inte mamma! (TV-serie)
1998 - Skärgårdsdoktorn (TV)

 
 

Stefan Grybe

Barn från 60-talet / Permalink / 0
Stefan Grybe föddes 1962 i Danderyd. Han var med i flera barnfilmer under 70-talet och början på 80-talet. Sen så slutade han med skådespeleriet och idag så har han en egen praktiv i Åkersberga där man kan få behandlingar i akupunktur, kiropraktik och massage. Han är även lärare vid Axelssons gymnastiska institut i Stockholm.
 
Stefan är son till skådespelaren och komikern Stig Grybe som än idag håller på med skådespeleri.
Stefans syster Isabella Grybe var också med i en barnfilm (trollsommar). Efter det så blev hon programledare för bland annat Nyhetsmorgon och Lilla Aktuellt.
 
Filmografi
  • 1982 - Skulden (TV-serie)
  • 1980-1981 - Jul igen hos Julofsson (TV)
  • 1974 - Rännstensungar
  • 1972 - Barnen i Höjden (julkalender)
  • 1972 – Nya hyss av Emil i Lönneberga
  • 1971 - Niklas och Figuren
 
Till top