Jonna Liljendahl

Barn från 70-talet / Permalink / 0
Jonna Liljendahl Holst föddes 1970 i Stockholm. Hon är känd som Madicken i Astrid Lindgrens film med samma namn.  Det var 2000 barn som sökte till rollen men Astrid fastnade för Jonna. En dag under inspelningen vaknade Madicken upp och hade fått mässlingen så manuset fick skrivas om och man gav  Lisabet replikerna istället.
 
Idag minns inte Jonna mycket från inspelningarna, bara några små fragment. Dock tycker  hon inte om att prata om sin medverkan i Madicken och hon går nästan aldrig med på intervjuer, men hon blir fortfarande igenkänd. Ibland får hon höra när hon är på middag/fest att hon är lik någon och folk frågar om de träffats förr. Men hon brukar inte berätta att hon var med i Madicken för hon tycker det känns löjligt att säga så. Men folk brukar komma på det tillslut.
 
Idag är hon tvåbarnsmamma och lägger all energi på dom varannan vecka. När ungarna inte är hemma passar hon på att lyxa till det. Hon bor i en trerummare på Lidingö. Hon tycker också mycket om att umgås och vara social och trivs därför bra på sitt jobb som produktionsledare på en reklambyrå.
 
Filmografi
1979 - Du är inte klok, Madicken
1980 - Madicken på Junibacken
1983 - TV-piraterna (barn-TV-serie, jullovsmorgon 1983)
 
 
 
Till top