Ebba Hultqvist

Barn från 80-talet / Permalink / 2
 
Ebba Hultkvist Stragne föddes 1983 i Sollentna. Hon slog igenom som Wilma i serien Skärgårdsdoktorn och fick efter det huvudrollen i filmen Festival. Efter det ville hon inte stå i strålkastarljuset längre och hon medverkade endast i små roller. Men att bli igenkänd är ingenting som hon tycker är jobbigt. Hon är istället positiv och vägrar vara vresig.

Innan Ebba var med i skärgårdsdoktorn sökte hon till en roll i Jerusalem men den gick till Stina Wargert istället.
 
2007 deltog Ebba i Let's dans där hon tävlade tillsammans med Jonathan Näslund och de åkte ut i avsnitt 9.
 
Ebba har studerat till civilekonom med inriktning marknadsföring vid handelshögskolan i Stockholm.Hon har dessutom arbetat som projektledare för bokförlaget Natur och Kultur, som projektledare på en PR-byrå, med skoförsäljning i England och varit volontär för Röda korset på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Idag arbetar hon som PR-konsult inom medierelationer och opinionsbildning på företaget Westander.
 
I slutet av 2012 tog hon upp skådespeleriet igen och hade huvudrollen i sing-a-longuppsättningen Askungen där hon spelade mot flera kända skådisar på Maxiteatern. Ebba säger att hon älskar att spela teater och vi kan få se henne i fler föreställningar i framtiden om hon känner för det.

2012 gifte hon sig med Philip Stragne och 2013 väntar dom barn.
  • 1997 – 2000 Skärgårdsdoktorn (TV-serie)
  • 2001 – Festival
  • 2001 – En förälskelse
  • 2002 – Skönheten (kortfilm)
  • 2003 – Detaljer
  • 2012 – Skärgårdsdoktorn (film)
 
#1 - - Anonym:

Dom kommer inte spela in någon skärgårdsfilm. Känner han som spelar Sören (Göran Engman). Han berättade för mig att det inte blir någon.

#2 - - Anonym:

Dom kommer inte spela in någon skärgårdsfilm. Känner han som spelar Sören (Göran Engman). Han berättade för mig att det inte blir någon.

Till top