Jan Ohlsson

Barn från 60-talet / Permalink / 2
 
Jan Ohlsson föddes 1962 i Uppsala. Han är mest känd från Emil i Lönneberga där han hade huvudrollen. Det var från Jan som Astrid fick sin inspiration till att skriva boken Bröderna Lejonhjärta. Hon såg Jan sitta i knät på sin äldre bror Dick under en presskonferans.
 
Som barn tyckte Jan om att spela hockey, rida och George Best (fotbollsspelare). På grund av sin klena kroppsbyggnad var han tvungen att sluta med hockeyn. Han fortsatte istället att studera på Blackebergs gymnasium för att sedan läsa vidare på Journalisthögskolan.
 
Idag är han flerbarnsfar och arbetar på SAS Ent. Group. Man kan se honom i en flera intervjuer som gäller jobbet, privat ställer han inte upp på intervjuer alls. Jan arbetade ett tag på Ica också.
 
Filmografi
1971 – Emil i Lönneberga
1972 – Nya hyss av Emil i Lönneberga
1973 – Emil och griseknoen
1977 – Victor Frankenstein
1978 – Dante - akta're för Hajen!
1984 – Seriemagasinet
 
Den här informationen är jag väldigt osäker på. Om någon vet om informationen är felaktig får ni gärna kommentera det. Dock så verkar det enligt mina sökningar stämma.
#1 - - Anonym:

Hej det är inte Jan.

#2 - - Nordmannen:

Hei!

https://www.youtube.com/watch?v=qUkn5YkkVTU

Linken over er til en video kalt "Det stora mörkret" som Jan Ohlsson lastet opp og er med i. Han later til å ha en samtale med en venn om.. et eller annet.

Artig at noen tar seg tid til de gamle barndomsheltene. Fortsett med oppdateringene!

R.I.P. Emils mamma, Emy Storm (20.mai 1925 - 24.november 2014)

Hilsen fra nabolandet

Svar: Tack för tipset. Dock är detta inte jan som spelade Emil i Lönneberga utan en man som ofta misstas för honom!
isabelletronnblom.blogg.se

Till top