Jasmine Heikura

Barn från 80-talet / Permalink / 0
Jasmine Heikura föddes 1986 och är en svens barnskådespelare, men har sitt ursprung i Finland. Hon har synts i allt från reklamfilmer till storfilmer och på teaterscenen. Sitt stor genombrott fick hon som en av huvudrollerna i Glasblåsarns barn där hon bland annat spelade mot Stellan Skarsgård.
 
Jasmine har gjort röster till flera filmer och speciellt barnprogram på Nickelodeon och Disney Chanel. Hennes röst är mest känd i dubbningen till Hermione Granger i Harry Potter.
 
Jasmine är väldigt duktig på språk och talar både finska, franska, engelska och mandarin(kinesiska).
 
Filmografi
2000 - Tillsammans
2000 – Spökafton (TV-serie)
1998 - Glasblåsarns barn
1998 - Aspiranterna
1997 - Chock. Det ringer

Röster (bland annat)
2005 - Fullt hus igen
2004 - Brandy & Herr Morris
2004 - Harry Potter och fången från Azkaban röst som Hermione Granger
2004 - Fullt hus
2003 - Spy kids 3-D - Game Over
2003 - Harry Potter och Hemligheternas kammare röst som Hermione Granger
2003 - De magiska skorna
2002 - Spy Kids 2 - De förlorade drömmarnas ö
2001 - Harry Potter och de vises sten röst som Hermione Granger
1999 - Digimon Adventures
1995 – Magiska Äventyr med Totoro (röst som Satsuki)

 

Till top